GISELA VICENÇ I PASQUAL

Girona, Gironès

Bibliotecària, poeta i empresària. Llicenciada en Filosofia (UAB) i en Documentació (UB)
Ha conreat la poesia i la dansa des de ben jove. La passió per la cultura en totes les seves expressions l’ha portat a organitzar i a participar en esdeveniments artístics paral·lelament a la seva activitat professional.
Exerceix la professió de bibliotecària des de l’any 1988, principalment a biblioteques de les comarques gironines, públiques i especialitzades.
Treballa i es forma a la Denver Public Library (EEUU) entre 1996 i 1997.
Directora de les biblioteques municipals de Cassà de la Selva (1999-2000), Girona (biblioteques Salvador Allende, 1998 i Ernest Lluch, 2003/2004) i Torroella de Montgrí
(2004-2005).
Actualment i des del 2005 és tècnica bibliotecària a la biblioteca especialitzada del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de Girona.
Ha fet també de tècnica de gestió cultural al Centre de Creació d’Arts Escèniques L’animal a l’esquena (2004) i col·laboracions en traduccions literàries i correccions de català.
Regenta des del 2013 un establiment turístic de llarga trajectòria al barri vell de Girona, on hi promou esdeveniments culturals.
Des de l’any 1987 es forma en dansa contemporània a Girona, Barcelona, Denver i Berlín i participa en diversos espectacles i esdeveniments artístics.
Després de molts anys d’escriure, publica el seu primer poemari, Ofrena, l’abril de 2017, que es presenta a la Vila del Llibre de Montblanc amb l’espectacle del mateix nom,
creat i interpretat amb Montse Canals i amb el suport tècnic de Jaume Tans.
Arran de la publicació d’Ofrena participa en recitals poètics diversos a Girona i comarques.